Rugelementen

Bohr rugelement

Image

Bohr rugelementen zijn opgebouwd uit een stabiel frame dat is voorzien van een elastische neopreenhoes. Door de elasticiteit van de neopreenhoes ontstaat een dynamisch geheel dat zich aan elke rugvorm aanpast.

Bij gevorderde kyfotisering van de wervelkolom staat het creëren van optimaal comfort centraal. De dynamische werking van het Bohr rugelement vergroot het contactoppervlak tussen het element en de rug waardoor een goede drukverdeling ontstaat.

Bendix Rugelement

Het Bendix rugelement heeft een dynamisch karakter en geeft de gebruiker optimaal comfort. Een stabiel frame is voorzien van een hoes die zich aanpast aan de basiscontouren van de rug. De hoes is opgebouwd uit afritsbare kussens, voorzien van een korrel-latex vulling. Doordat de korrels vrij kunnen bewegen en de latex zacht en veerkrachtig is ontstaat een dynamisch geheel met altijd een comfortabele zithouding als resultaat. Ook bij vele houdingsveranderingen.

Bendix biedt veel zijwaartse ondersteuning en geeft bij verschillende rugafwijkingen de juiste zijwaartse stabiliteit. Door de vorm en de vulgraad van de kussens aan te passen is het mogelijk om een individuele vorm te creëren, met een adequate ondersteuning als resultaat.